Хорозов и Петров 5-и на световното по кану-каяк

Атанас Хорозов и Димитър Петров се пребориха за топ 5 на световното първенство по кану-каяк за юноши и девойки до 23 г. в Питещи (Румъния). Българският дует стигна до финала на 1000 м двуместно кану и в конкуренцията на още 8 лодки стигнаха до 5-ата позиция.

Двамата финишираха за 4:26.048 мин. Хорозов и Петров не успяха да стартират по най-добрия начин и на първата контрола (250 м) бяха едва 8-ми. След това обаче започнаха да си проправят път напред и в средата вече бяха 5-и, като запазиха тази си позиция до края.

Наско и Митко са възпитаници на пловдивската школа и по-точно на клуб Чипилски, където главен треньор е Владимир Генов.

Шампиони с време 4:19.072 мин. са унгарците Адам Слиходски и Атила Жоке, следвани от Орестес Франсиско и Хосе Кордова (Куба) и Алиаксандър Хаталски и Джанис Патапенка (Беларус).

Най-добрият ни кануист в последните години Ангел Кодинов, който също тренира при Генов, пък се нареди 3-и във финал "Б" на 1000 м едноместно кану при младежите до 23 г. 19-годишният пловдивчанин финишира за 4:23.408 мин., което го прати на 12-ата позиция в крайното класиране на дисциплината.

При юношите на 1000 м едноместен каяк във финал "С" се състезава Веселин Вълчов. Той пресече финалната линия на 2-о място с време 3:55.468 мин., което го нареди 20-и в крайното класиране.

[източник: viasport.bg]

Към видео от финала на Димитър Петров и Атанас Хорозов • Към стартовете на Ангел Кодинов • Към албум в Google Снимки

Резултати от шампионата: КласиранеРезюме на класиранеМедали при юношитеМедали при младежите до 23 годиниМедали - общоТочки при юношитеТочки при младежите до 23 годиниТочки - общо

Коментари

Успехи

В комплексното класиране на БФКК по качествени и количествени показатели за 2017 година заехме 4 място, за което допринесоха и 81-те призови класирания (от 4-то до 12-то място), както и резултатите от международния спортен календар - 7 призови класирания на Европейски и Световни първенства. Картотекирани са 67 състезателя, като 34 са участвали в Държавните шампионати (индивидуален и отборен). През 2016 година най-младият български кануист Ангел Кодинов спечели квота за Олимпийските игри в Рио де Жанейро и постигна 13 място.

Популярни публикации от този блог

Близо 100 кануисти и каякари на регата "Чипилски"

Инфо-тест