11 БЪЛГАРИ НА ЕП ПО КАНУ-КАЯК В ПЛОВДИВ


11 български кануисти и каякари ще участват на Европейското първенство в края на следващата седмица.

Лидерите в отбора са трикратната еврошампионка Станилия Стаменова, олимпийците Мирослав Кирчев и Ангел Кодинов, както и Кристиян Душев.

750 спортисти от 36 държави ще вземат участие.

На Гребния канал бяха направени редица инфраструктурни подобрения във връзка с провеждането на гонките в паракануто – адаптирания вариант на този спорт за хора с увреждания.

БНТ ще излъчва на живо всичко най-интересно от шампионата и ще осигурява международния сигнал за телевизиите в Европа.

Предаванията ще се риализират с 15 камери, а специално оборудвани катамаран и автомобил ще предлагат на зрителите идеална гледна точка към битките за медалите в Пловдив.

[източник: sport.bnt.bg]

Към видео-репортаж от спортната емисия на новините от 4 юли 2017

Коментари

Успехи

В комплексното класиране на БФКК по качествени и количествени показатели за 2017 година заехме 4 място, за което допринесоха и 81-те призови класирания (от 4-то до 12-то място), както и резултатите от международния спортен календар - 7 призови класирания на Европейски и Световни първенства. Картотекирани са 67 състезателя, като 34 са участвали в Държавните шампионати (индивидуален и отборен). През 2016 година най-младият български кануист Ангел Кодинов спечели квота за Олимпийските игри в Рио де Жанейро и постигна 13 място.

Популярни публикации от този блог

Близо 100 кануисти и каякари на регата "Чипилски"

Инфо-тест