Близо 100 кануисти и каякари на регата "Чипилски"

Автор: Анна Стоилкова

Традиционната регата "Чипилски", която се организира от едноименния пловдивски клуб по кану-каяк, събра почти 100 деца, юноши и девойки в поредното си издание.

Надпреварата се проведе през уикенда на гребния канал в Града под тепетата и бе подкрепена и от общината.

В регатата се включиха участници от 8 клуба в страната. Те бяха разпределени в 4 категории - деца, момчета и момичета, юноши и девойки младша и старша възраст. Подрастващите се състезаваха на 3 дистанции - 200 м кану и каяк единично (при децата), 500 м и 1000 м кану и каяк единично за останалите възрастови групи.

Тазгодишното състезание отбеляза и 10-годишнината от създаването на клуб Чипилски, който е учреден през 2007 г. За разлика от предишните издания, този път турнирът продължи цял ден заради големия брой на участниците. В някои от категориите, особено при най-малките, гонките бяха изключително оспорвани, а разликите между първия и втория - по-малко от секунда.

Най-голямо превъзходство над съперниците си пък показа Михаил Федишин, който спечели финала на 500 едноместно кану при момчетата с време 2:13.64 мин., изпреварвайки втория Даниел Донов с повече от 7 секунди. Малко след това Федишин спечели още един медал - на 1000 м кану при юношите младша възраст, където остана 2-и след съотборника си Димитър Петров.

С най-много титли - по 4 завършиха представителите на домакините от Чипилски и децата на Левски. С 3 златни медала си тръгнаха кануистите и каякарите от Локомотив, а състезателите от Тракия на легендата Николай Бухалов са с 2.

Въпреки това последните оглавиха отборното класиране, след като събраха 205 точки. След тях останаха Чипилски със 162 т. и Левски - с 82 точки.

Призьорите във всяка от дисциплините получиха медали и предметни награди, а за отборната надпревара призът беше купа.

[източник: viasport.bg]

Председателят на клуб Чипилски Ана Кодинова почерпи всички участници по случай рождения си ден.

Димитър Петров, Стелян Близнаков, Атанас Хорозов и Михаил Федишин (от ляво на дясно) от клуб Чипилски - към албум със снимки от регатата

Коментари

Успехи

В комплексното класиране на БФКК по качествени и количествени показатели за 2017 година заехме 4 място, за което допринесоха и 81-те призови класирания (от 4-то до 12-то място), както и резултатите от международния спортен календар - 7 призови класирания на Европейски и Световни първенства. Картотекирани са 67 състезателя, като 34 са участвали в Държавните шампионати (индивидуален и отборен). През 2016 година най-младият български кануист Ангел Кодинов спечели квота за Олимпийските игри в Рио де Жанейро и постигна 13 място.

Популярни публикации от този блог

Инфо-тест