ДИШ 3 август 2017 година


Държавния индивидуален шампионат (ДИШ) започна със стартовете при юноши и девойки старша възраст, момчетата и момичетата - серии и полуфинали 200 и 1000 метра, като при километровата дистанция, бяха разпределени и отличията. Златни медалисти и Шампиони на България за 2017 година са състезателите в двете двойки Димитър Петров и Атанас Хорозов с кану при юноши старша възраст и Габриела Костова и Люлина Михайлова с каяк при момичетата. Сребърни отличия спечелиха Димитър Петров в едноместно кану при юноши старша, Михаил Федишин с кану при момчетата и Мария Кацова - каяк при девойки старша, като в този старт Лариса Федишина завърши пета.

На крачка от бронза, четвърти финишираха двата едноместни каяка на Борислав Еленов при момчетата и Ангел Власев при юноши старша.

Ива Маринова се пребори за 8-то място в каяк при момичетата, а двойката каяк Венелин Петков и Иван Вангелов завършиха втори на Б Финал, което ги подреди на 11-то място.

В първия ден на надпреварата, от общо десет лодки със състезатели на СККК "Чипилски" стартирали във финалите на 1000 метра, пет завършиха в челната тройка.

Албум от Google Снимки • Абонирайте се за нашия канал в YouTube

Коментари

Успехи

В комплексното класиране на БФКК по качествени и количествени показатели за 2017 година заехме 4 място, за което допринесоха и 81-те призови класирания (от 4-то до 12-то място), както и резултатите от международния спортен календар - 7 призови класирания на Европейски и Световни първенства. Картотекирани са 67 състезателя, като 34 са участвали в Държавните шампионати (индивидуален и отборен). През 2016 година най-младият български кануист Ангел Кодинов спечели квота за Олимпийските игри в Рио де Жанейро и постигна 13 място.

Популярни публикации от този блог

Близо 100 кануисти и каякари на регата "Чипилски"

Инфо-тест