Дядо Коледа донесъл лодка на Ангел Кодинов

Автор: Анна Стоилкова

Най-младият участник от България на олимпиадата в Рио де Жанейро Ангел Кодинов получил страхотен подарък от дядо Коледа, научи viasport.bg.

Кануистът от Пловдив явно е направил голямо впечатление на една от водещите фирми за екипировка в кану каяка - "Пластекс", с резултатите си в последните години. И оттам решиха да му подарят чисто нова лодка в опит да го привлекат към тяхната марка.

Досега Ангел гребеше в кану на другата водеща компания - "Нело", като с него записа едни от най-големите си постижения - бронзов медал на световното първенство за юноши през юли 2015 г. и 2 сребърни и 1 бронз на европейското за младежи през септември 2015 г.

Най-големият му успех тази година пък дойде на олимпийската квалификация в Дуисбург (Германия), когато той взе 2 квоти и стана най-младият ни олимпиец в Рио.

Кодинов вече направи няколко тренировки с новата лодка. За него няма никакво време за почивка по празниците и подготовката му върви с пълна сила и по график.

Нито ниските температури, нито празничната обстановка са в състояние да разколебаят Ангел в преследването на целите му. А тази година те отново са високи.

Ангел нямаше търпение да изпробва новата си лодка и дори ниските температури не му попречиха да го направи.

Пловдивчанинът ще се бори за медалите на световното първенство за юноши и младежи в Питещ (Румъния) в края на юли 2017 г., както и 2 седмици по-рано на европейското първенство за мъже и жени в Пловдив (14-16 юли).

[източник: viasport.bg]

Коментари

Успехи

В комплексното класиране на БФКК по качествени и количествени показатели за 2017 година заехме 4 място, за което допринесоха и 81-те призови класирания (от 4-то до 12-то място), както и резултатите от международния спортен календар - 7 призови класирания на Европейски и Световни първенства. Картотекирани са 67 състезателя, като 34 са участвали в Държавните шампионати (индивидуален и отборен). През 2016 година най-младият български кануист Ангел Кодинов спечели квота за Олимпийските игри в Рио де Жанейро и постигна 13 място.

Популярни публикации от този блог

Близо 100 кануисти и каякари на регата "Чипилски"

Инфо-тест